21 september 2024 Gebruikers online: 18
Agenda
Active creations

Grandesco en DESZ werken aan ‘supporterskoor’

Geplaatst op: 16 maart 2019

Begin april starten Grandesco Music en DESZ een unieke samenwerking om supporterskoren op te richten. Door de start hiervan hoopt DESZ op een betere vocale support van de fans en uiteindelijk op betere resultaten van de voetbalclub zelf.  

Support van de fans langs de lijn heeft een grote invloed op de voetbalprestaties van DESZ. Om die prestaties naar een nog hoger niveau te tillen, zijn er gesprekken gevoerd tussen de muziekschool en de voetbalvereniging. Daaruit is geconcludeerd dat er kansen liggen voor Grandesco Music om zanglessen aan te bieden. Dit om de zang tijdens de voetbalwedstrijden te verbeteren.

De zanglessen

In de zanglessen gaan zangdocentes Joëlle Verbruggen en Maartje de Faria met het supporterskoor aan de slag. De basis komt eerst aan bod waarbij gewerkt wordt aan houding, adem en de juiste uitspraak. Als de basis gelegd is gaan de docenten verder met o.a. uitstraling en inlevingsvermogen. Er wordt geoefend aan de hand van het clublied van DESZ en de goaltunes van de voetballers.

Het koor zal uit ongeveer 10 voetbalsupporters bestaan. Grandesco Music kiest bewust voor dit kleine aantal, zodat er veel persoonlijke aandacht aanwezig is. Wanneer de leden van de koren goed op elkaar ingespeeld zijn, is het mogelijk dat meerdere koren fuseren tot één groot voetbalkoor, genaamd ‘Het Legioen’.

Start

Het voetbalkoor zal begin april starten. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de deelnemers wordt een wekelijks moment gezocht waarop iedereen aanwezig kan zijn. Aanmelden voor het koor kan via de website van Grandesco Music: https://www.muziekschoolzwartsluis.nl/lesaanbod/supporterskoor/

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice