21 september 2024 Gebruikers online: 37
Agenda
Active creations

Kijken naar kieken uit de achtertuin

Geplaatst op: 16 maart 2019

Paul van Gaalen opent 'kieken in de achtertuin'

Natuurfotografen Gerlof Halfmouw, Jitse Maandag en Henk Kuik uit Zwartsluis en John Stam uit Belt-Schutsloot exposeren komende maanden in Museum Schoonewelle. Daar is ook werk van fotografen uit Wanneperveen, Blokzijl en Zwolle te zien. Professioneel fotograaf Paul van Gaalen opende zaterdagmiddag de expositie. “Ik ben erg prettig verrast….”, zegt Van Gaalen, ook inwoner van Zwartsluis, over het werk van zijn amateurcollega’s.

Alle dimensies van de natuur rond Zwartsluis komt volgens Van Gaalen aan bod. Hij ziet de passie van de fotografen terug in het getoonde werk. Van Gaalen kan het weten, want zelf fotografeert hij al sinds zijn twaalfde de natuur. Zijn eerste slachtoffer was een wulp in de duinen van zijn geboorteplaats Den Haag en sindsdien reisde hij de hele wereld over, al blijft ook De Wieden voor hem een magisch gebied.

Ook volgens Anja Bos van De Sluuspoort is de expositie een ‘nieuwe parel’ in de reeks tentoonstellingen. Met vooral veel oog voor detail is het een ontdekkingsreis door wat de regio rondom Zwartsluis aan fraais te bieden heeft. Tal van vogels passeren de revue, maar aansprekend zijn absoluut ook de prachtige foto’s van insecten en vlinders. Daarnaast komt het afwisselende landschap van met name Noordwest Overijssel aan bod.

De nieuwe tentoonstelling is te zien van 18 maart tot en met 12 mei.

 

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice