16 september 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Genieten geblazen tijdens drukbezochte gondelvaart

Geplaatst op: 12 augustus 2022

Foto: Jan van Kleef

Belt-Schutsloot werd vanavond weer overladen met duizenden bezoekers. Ze kwamen allemaal genieten van de negen creaties die de gondelvaart dit jaar te bieden had. Het was zelfs zo druk op de toegangswegen, dat er nog honderden mensen binnendruppelden terwijl de gondels al bijna een uur aan het varen waren.

Dat het langs de kant zwart zag van de mensen, zal ongetwijfeld het gevolg zijn geweest van twee jaar zonder gondelvaart. Daar waar de corsobouwers alternatieven organiseerden, waren het de Beltigers die hun ontwerpen nog even op de plank lieten liggen. Tot dit jaar. Alles werd namelijk uit de kast gehaald om bezoekers weer te trakteren op prachtige creaties. Ongetwijfeld zal de landelijke aandacht bij Hart van Nederland op donderdagavond ook hebben bijgedragen aan de hoge bezoekcijfers.

Afzwaaiend COV-voorzitter Gert Weijs is erg tevreden over het verloop van de jaarlijkse gondelvaart, de 82e editie om precies te zijn. “Hier loopt een trotse voorzitter. Het is een gondelvaart van hoog niveau. Inderdaad, voor mij de laatste als voorzitter. Ik zat sinds 2003 in het bestuur waarvan de laatste 14 jaar als voorzitter. Eigenlijk wilde ik twee jaar geleden al het stokje overdragen, maar omdat er toen geen gondelvaart was heb ik het een tijdje uitgesteld. Nu heb ik Wout van de Belt, onze nieuwe voorzitter, kunnen inwerken”, concludeert Weijs.

Ondanks dat er negen gondels meededen, minder dan voorgaande jaren, kreeg het publiek prachtige creaties te zien. Denk bijvoorbeeld aan een overscherend vliegtuig, jonge gladiatoren, een nijlpaard in de Schutsloot en de goed afwerkte bloemengondels. “Door een fusie en een gestopte groep hadden we iets minder gondels, maar voor volgend jaar verwachten we weer een nieuwe creatie. Geen reden tot zorg dus”, zegt Gert. Morgenmiddag zal duidelijk worden wie volgens de jury de mooiste gondel heeft gebouwd. Vanaf 14:00 uur is namelijk de prijsuitreiking in de feesttent.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice