20 september 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Storm Boxum zwemt met estafetteteam Nederlands record

Geplaatst op: 24 april 2023

Storm Boxum (15) uit Zwartsluis heeft afgelopen zondag bij de Nationale Zwemcompetitie, de  landelijke eredivisie en allerhoogste klasse,  in den Haag met zijn DZ&PC team een nieuw Nederlands Record op naam gezet.

Boxum maakt nu na alle trainingsarbeid en groei momenteel in heel korte tijd een behoorlijke progressie door.  Hij wist in deze estafette op de 100m schoolslag een toptijd te noteren van 1.05.66 met een tussentijdse 50 meter van 30,13.

Op de 4x100m wisselslag junioren gemengd wist het DZ&PC team het Nederlands Record aan te scherpen met bijna 5 seconden! Het oude record werd door Frouke, Storm, Niek en Esmée aangescherpt van 4.13.31 naar 4.08.63.

Afgelopen paasweekend wist Storm ook al enorm snelle tijden te noteren op de schoolslag afstanden tijdens de Eindhoven Qualification Meet lange baan in het Pieter van den Hoogenband stadion: een internationaal toernooi om voor Europese, Wereld en/of Olympische kampioenschappen een startbewijs proberen te bemachtigen. Storm wist hier enorme persoonlijke records te noteren en een Europese limiet halen is opeens niet meer ondenkbaar.

De pas 15 jarige traint nu bijna 3 jaar in Drachten, momenteel onder leiding van Erik Nijholt. Dit in combinatie met het middelbaar onderwijs op het Centre for Sport & Education en zwemcoach Kira Fijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice