8 september 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Wat je allemaal moet regelen als er een kindje op komst is

Geplaatst op: 17 mei 2024

(Adv.) Als er een kindje op komst is dan komt er veel op je af. Niet alleen heb je als vrouw te maken met een zwanger lijf, en als partner met een zwangere vrouw in huis. Er moeten ook veel praktische zaken worden geregeld. Zo moeten jullie beslissen welke naam je kind krijgt. Niet alleen de voornaam, maar ook de achternaam, want die kan van zowel de vader als de moeder zijn, en ook een dubbele naam is mogelijk. Vooral de keuze voor de achternaam is belangrijk, want die geldt ook voor alle eventuele volgende kinderen in het gezin.

Wel of niet trouwen voordat de baby er is?

Sommige stellen willen nog snel even trouwen voordat de baby komt. Voor de wet is dat natuurlijk niet nodig. De vader kan het kind gewoon als het zijne erkennen, ook als de ouders niet zijn getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebben. Willen de ouders ook na de komst van kinderen niet trouwen, dan moeten er wel zaken worden geregeld die niet van toepassing zijn voor stellen die ongehuwd samenwonen. Het handigste is om hiervoor een afspraak te maken met de notaris. Die kan je precies vertellen welke afspraken je vast moet leggen om alles voor de kinderen goed te regelen. Op die manier voorkom je bijvoorbeeld dat iemand anders het gezag over je minderjarige kinderen krijgt als jij of je partner iets overkomt.

De babykamer inrichten

Een babykamer inrichten is heel leuk, maar ook dat kan zorgen voor stress. Veel ouders weten tegenwoordig halverwege de zwangerschap of ze een zoon of een dochter gaan krijgen. Maar de traditionele kleuren blauw en roze maken vaak plaats voor iets heel anders. Gender neutraal, of een thema kamer. En wordt het een echte babykamer of een kamer die is berekend op meegroeien met het kind zodat die er wat langer mee kan doen. Komt er een wiegje of een ledikantje? En hoeveel opbergruimte heb je nodig voor het opbergen van kleertjes en andere spullen voor de kleine. Er moet ook ruimte zijn voor een badje en een plek om je kind veilig aan te kleden en te verschonen.

De babyshower

Misschien organiseren je vriendinnen een babyshower of komt er een gender reveal party. Heel leuk, maar vaak gaat zo’n feestje grotendeels in een roes aan je voorbij. Wil je er later nog een leuke herinnering aan hebben? Er zijn leuke invulboeken te koop die je daarvoor kunt gebruiken. Laat iedereen die erbij was een berichtje schrijven over en voor de baby. Heel leuk om later samen met je zoon of dochter te lezen, zeker als er na de geboorte ook foto’s in het boek worden geplakt van de eerste maanden van zijn of haar leven. Is er geen gender reveal of babyshower dan kan een invulboek ook heel goed worden gebruikt tijdens de kraamdagen wanneer de naaste familie kennis komt maken met de nieuwe wereldburger.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice