19 september 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Stevig deuntje van piratenkoor Storm & Averij in De Schans

Geplaatst op: 22 mei 2024

foto: Jan van Kleef

Met regelmaat trekt het piratenkoor Storm & Averij uit Muggenbeet er met elkaar op uit om bij activiteiten nationaal en internationaal een stevig deuntje te zingen. Dinsdagavond 21 mei waren de ‘rechtgeaarde zeeschuimers’ voor een optreden in het Woonzorgcentrum De Schans.

In piratentenue gekleed werd een stevig muzikaal repertoire gezongen. Piraten van het zuiverste water die gaan voor het beste. Tenoren, baritons, 2e tenoren en bassen zorgen voor een vierstemmig repertoire, waarin de presentatie en de klank van het koor de belangrijkste uitgangspunten zijn. De muzikale begeleiding is met twee accordeons, grote trom en slagwerk. Vele enthousiaste zeemansliederen, oude ballades en meeslepende shanty’s stonden in De Schans op hun repertoire. Gezellig oeroud Hollands, waarbij het publiek mocht meezingen bij een potpourri van bekende liederen. Piraat Bas van der Hoeven zorgde voor de verbindende teksten.

Het leverde aan het eind van het optreden een warm applaus op, waarmee de aanwezigen onderstreepten te hebben genoten van de muzikale prestaties van Storm en Averij.

De eerstvolgende activiteit van de stichting is op dinsdagavond 11 juni aanstaande. Dan komt het koor Sursum Corda uit Sint Jansklooster naar De Schans. Iedereen is van harte welkom. Aanvang 19.30 uur. De koffie en thee staan klaar.

 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice