8 september 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

Start jouw carrière in de financiële wereld met WFT Basis

Geplaatst op: 24 mei 2024

(Adv.) Wil jij aan de slag in de financiële sector? Dan is de kans groot dat je de afkorting WFT al eens voorbij hebt zien komen. WFT staat voor Wet op het Financieel Toezicht. Een belangrijke wet die de spelregels bepaalt voor financiële dienstverlening in Nederland. Wat houdt deze wet precies in? En hoe zorg je dat je zelf WFT proof bent? We leggen het je uit.

Een kwestie van vertrouwen

De WFT is in het leven geroepen om de consument te beschermen. Financiële producten zoals verzekeringen en hypotheken kunnen best complex zijn. En de gevolgen van een verkeerde keuze kunnen groot zijn. Denk aan een enorme restschuld. De overheid wil voorkomen dat consumenten misleid worden of onverantwoorde risico’s nemen. Daarom stelt de WFT eisen aan de kennis en integriteit van financieel adviseurs. Zo weet de klant dat hij te maken heeft met een betrouwbare professional. Die hem/haar passend en verantwoord adviseert.

Waarom jij een WFT Basis diploma nodig hebt

Werk je in de financiële dienstverlening? Dan heb je al snel een WFT Basis diploma nodig. Bijvoorbeeld als je klanten adviseert over verzekeringen, kredieten, spaarrekeningen of beleggingen. Met zo’n diploma toon je aan dat je voldoet aan de wettelijke vakbekwaamheidseisen. En dat je dus gekwalificeerd bent om consumenten te adviseren of te bemiddelen in financiële producten. Zonder diploma loop je het risico op boetes en reputatieschade. Zowel voor jezelf als voor je werkgever.

De voordelen van WFT Basis

De WFT Basisopleiding is de eerste stap in je WFT-traject. Je leert de basisbegrippen en -begrippen uit de financiële wereld. Denk aan onderwerpen als vermogensopbouw, risicoverzekeringen en hypothecair krediet. Ook komt de belangrijke zorgplicht aan bod. Oftewel: het belang van een zorgvuldig en passend advies. Met WFT Basis leg je een stevig fundament voor je verdere loopbaan. Je vergroot je kennis, je vaardigheden en je arbeidsmarktwaarde. Bovendien kun je na WFT Basis doorstromen naar verdiepende vervolgopleidingen. Zoals WFT Schade of WFT Hypothecair Krediet.

Niet moeilijk, wel uitgebreid

Is de WFT Basisopleiding zwaar? Dat valt best mee. Wel is het een pittige opleiding die de nodige tijd en energie vraagt. Reken op zo’n 2 tot 4 maanden zelfstudie, afhankelijk van je voorkennis en studietempo. De lesstof is behoorlijk theoretisch en regelmatig aan verandering onderhevig. Actuele kennis van wet- en regelgeving is nu eenmaal essentieel. Gelukkig zijn er verschillende manieren om WFT Basis te volgen. Van klassikale trainingen tot online leertrajecten. Kies de vorm die het beste past bij jouw leerstijl en agenda. Zo haal jij dat felbegeerde diploma op jouw manier binnen.

Tijd voor actie

Wil je serieus aan de slag in de financiële dienstverlening? Dan is WFT Basis echt een must-have. Twijfel niet te lang, maar neem vandaag nog actie. Met een gedegen opleiding en een gezonde dosis motivatie komt dat diploma er echt wel. En dan gaan er vele deuren voor je open. Van banken tot verzekeraars en van hypotheekadviseurs tot financieel planners. Jij hebt dan namelijk een belangrijk kwaliteitskeurmerk in handen.

Wil jij ook zo snel mogelijk je WFT Basis diploma behalen? Kijk dan eens naar het aanbod van gerenommeerde opleiders zoals Lindenhaeghe. Zij hebben jarenlange ervaring met het opleiden van financieel talent. En helpen je graag op weg naar een succesvolle carrière als financieel adviseur.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice