8 september 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

Schans geniet van Sursum Corda

Geplaatst op: 12 juni 2024

foto: Jan van Kleef

De Christelijk Gemengde Zangvereniging Sursum Corda uit Sint Jansklooster heeft dinsdagavond een mooi optreden in De Schans te Zwartsluis gegeven. Het koor komt vaker naar het Woonzorgcentrum en mag er graag optreden. Het programma voor deze avond werd vooraf  aan de bewoners en belangstellenden uitgereikt. Behalve koorzang was er ook gelegenheid met enkele bekende geestelijke liederen mee te zingen.

Het in het dialect geschreven ‘Kloosterlied’ en het ‘Land Venose Volkslied’ werden na de pauze gezongen. Op het programma stond ook ‘Wim van Dalen vertelt’. Hij las een mooi streekverhaal over een zwemavontuur in de polder van Garriet Jan en Annegien. Het werd gewaardeerd met een warm applaus.

Dirigent van Sursum Corda is Wim Verweij, die ook zorgde voor de muzikale begeleiding op de piano. Het slotlied rond negen uur was het bekende ‘U zij de glorie’.

De volgende activiteit van de stichting is op dinsdag 25 juni. Dan komt ‘Anders dan Normaal’ uit Genemuiden naar De Schans. Aanvang 19.30 uur. Van harte welkom. De koffie of thee staat klaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice