8 september 2024 Gebruikers online: 17
Agenda
Active creations

Aandachtspunten voor de transportsector in Zwartsluis

Geplaatst op: 14 juni 2024

(Adv.) In de transportsector vinden om de zoveel tijd weer veranderingen plaats. Er zijn ook veel uitdagingen in 2024. Want hoe houd jij als onderneming binnen deze sector je hoofd boven water in deze tijd met de hoge brandstofkosten? En hoe zorg je ervoor dat je bedrijf een goede reputatie behoudt en kan concurreren met andere belangrijke spelers op de markt? 

Belangrijke vragen die we in dit artikel trachten te beantwoorden aan de hand van twee aspecten. In de eerste plaats het belang van veiligheid op de weg voor een goede reputatie van je bedrijf en daarnaast hoe je alles betaalbaar kunt houden en tegelijkertijd kan bijdragen aan een beter klimaat.   

Het belang van veiligheid 

Uit onderzoek van onder meer het WHO blijkt dat verkeersongevallen wereldwijd gigantisch vaak voorkomen. Wereldwijd gaat het zelfs om meer dan 1,3 miljoen doden per jaar en dat is een best schokkend aantal. Maar ook als je naar Nederland kijkt, dan zijn de aantallen flink. Uit de cijfers van het CBS blijkt namelijk dat 684 mensen in 2023 om het leven zijn gekomen door een verkeersongeval. 

Natuurlijk heeft een verkeersongeval verschillende oorzaken, maar de cijfers geven wel aan dat het regelmatig voorkomt en een ongeluk in een klein hoekje zit. Als bedrijf wil je natuurlijk niet dat je chauffeurs te maken krijgen met verkeersongevallen en daarom is het belangrijk om de veiligheid te waarborgen. Het bedrijf Hytres kan jou daarbij ondersteunen met hydraulische componenten. 

Maar zelf kun je natuurlijk ook meer doen aan de veiligheid. Het is namelijk belangrijk om limieten in te stellen voor de maximale rijtijd voor chauffeurs. Ook moeten er minimale rustperiodes voor de chauffeurs zijn. Dat is overigens niet alleen in het belang van de verkeersveiligheid, maar ook wettelijk verplicht. De regels verschillen per situatie, dus het is belangrijk om goed te onderzoeken welke regels er gelden voor jouw branche. 

Het belang van CO-2-reductie en besparen

De klimaatproblemen zijn urgent en daarom is er ook steeds meer regelgeving. Op veel plaatsen in Nederland, bijvoorbeeld drukke gebieden in steden, mogen auto’s met een motor bijvoorbeeld al niet meer rijden. Verduurzamen is in principe een win-win. Je bent namelijk goed bezig voor het klimaat en tegelijkertijd bespaar je zelf ook flink wat geld want binnen de transportsector is brandstof een grote kostenpost. 

Je kunt onder meer besparen en CO2 reduceren door benzinevoertuigen effectief te gebruiken. Leer chauffeurs rijtechnieken aan die brandstof besparen. Ook is het belangrijk om de voertuigen goed te onderhouden, want de conditie van de banden heeft bijvoorbeeld ook effect op het brandstofverbruik. 

Probeer ook zoveel mogelijk te investeren in elektrische voertuigen. Daarmee maak je je transportbedrijf toekomstbestendig en ook dat is natuurlijk een groot goed. 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice