8 september 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Interessante cijfers over Zwartsluis 

Geplaatst op: 14 juni 2024

(Adv.) Het is interessant om zo nu en dan eens de statistieken over je woonplaats door te lezen. Of over de plaats waar je vaak werkt of regelmatig komt voor een wandeling of andere activiteit. Je weet ongetwijfeld dat Zwartsluis een pittoresk dorpje is met ongeveer vijfduizend inwoners, maar er is ongetwijfeld ook veel wat je niet weet. Het CBS heeft de cijfers van 2023 over Zwartsluis al gepubliceerd en die zijn zeer interessant. 

Woningkenmerken van Zwartsluis 

Laten we eerst eens ingaan op de woningkenmerken van Zwartsluis. Uit de cijfers van CBS blijkt dat er in Zwartsluis 2.224 woningen zijn. Het gaat wel om de cijfers van 2023, dus dit kan nu wellicht iets meer zijn door nieuwbouwprojecten. Van deze 2.224 woningen zijn 59% koop en 41% huur. 

Om de zoveel tijd staan er ook leuke woningen in Zwartsluis te koop. Als je recent een woning hebt aangekocht en deze nog moet renoveren, dan doe je er goed aan je woning te voorzien van een gietvloer. Deze kun je aankopen bij BVL Gietvloeren. Gietvloeren zijn toekomstbestendig, duurzaam en brengen harmonie in je woning, omdat ze in elke ruimte passen. 

De meeste woningen in Zwartsluis zijn voor 2000 gebouwd. Slechts 18% na 2000, maar de kans is groot dat dit percentage gaat stijgen, omdat er veel gebouwd moet worden in Nederland en dus ook in Zwartsluis. 

De inwoners naar leeftijd

Dan vraag je je natuurlijk ook af wat de leeftijden van de inwoners van Zwartsluis zijn. Is het een relatief oude gemeente of wonen er voornamelijk jonge mensen? Dit zie je natuurlijk voor een deel terug in het straatbeeld, maar het is toch interessant om de cijfers eens te bekijken. 

Dan zien we dat, van de ongeveer 5.000 inwoners, rond de 800 tussen de leeftijd  0 tot en met 15 jaar valt. 575 inwoners tussen de leeftijd 15-25 en 1.160 tussen de leeftijd 25-45. Daaruit kunnen we opmaken dat ongeveer de helft van de inwoners onder de 45 jaar is. De andere helft is dan vanzelfsprekend boven de 45. De grootste leeftijdsgroep is 46-65. In 2023 vielen 1.335 mensen binnen die groep. 

De burgerlijke staat van de inwoners 

Als laatste is het nog relevant om naar de burgerlijke staat van de inwoners in Zwartsluis te kijken. Daaruit blijkt dat iets minder dan de helft (46,6%) van de bevolking is getrouwd. 5,2% is weduwe, 42,1% is ongehuwd en 5,2% gescheiden. Helaas kunnen we uit de statistieken niet aflezen hoeveel mensen alleen zijn of samenwonen.  

Conclusie

Uiteraard zijn er nog veel meer interessante cijfers te vinden over Zwartsluis. Maar met de informatie uit dit artikel heb je ongetwijfeld een goed beeld gekregen. 

Bronnen.

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice