8 september 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Op deze manieren kun je maandelijks geld besparen in Zwartsluis 

Geplaatst op: 14 juni 2024

(Adv.) We leven in dure tijden, zeker in vergelijking met tientallen jaren geleden. Dit ziet vrijwel iedereen terug op zijn rekening. Er is in de eerste plaats sprake van flinke inflatie en tegelijkertijd stijgen de prijzen van veel voedselproducten ook. Daarnaast heb je nog te maken met flinke gasrekeningen en rijden met de auto is ook niet meer zo goedkoop als vroeger. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de hoge huurprijzen of de flinke hypotheekkosten voor een koopwoning. 

Als je een normaal inkomen hebt, dan kan dit allemaal zeer frustrerend zijn. Je werkt dan namelijk hard, maar houdt amper geld over voor leuke dingen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen wanneer je woonachtig bent in Zwartsluis en wij voorzien je graag van enkele relevante tips. 

Een goedkoop woonoplossing 

Als je maandelijks geld wilt besparen, dan is het relevant om te kijken waar het meeste van je geld aan opgaat. Waarschijnlijk gaat een groot deel van je vaste lasten naar de huur van je woning of je hypotheek. Als dit een te groot deel is, dan doe je er goed aan om te zoeken naar een goedkope woonoplossing. 

Zeker wanneer dit mogelijk is en je bijvoorbeeld alleen woont. Dan kun je bijvoorbeeld overwegen om in een containerhuis te wonen, of juist een klein appartement. Op die manier bespaar je ook nog eens op de energiekosten en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen, want ook dat is een flinke kostenpost. 

Ga vaker wandelen

Als je altijd gewend bent om de auto te pakken, dan snappen we dat het lastig is om deze te laten staan. Ook al weet je dat je flink wat geld kwijt bent aan de brandstofkosten. Soms is het echter goed om patronen te doorbreken in het leven. Natuurlijk begrijpen we dat je de auto soms echt nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld ver van het werk woont en het openbaar vervoer ook niet goed geregeld is in je regio. 

Maar soms kun je de auto ook prima laten staan. Wanneer je bijvoorbeeld vijf kilometer van je werk woont of als de supermarkt ook prima op loopafstand te doen is. Je bespaart dan niet alleen geld, maar het is ook goed voor je lichaam en tijdens je wandeling kom je ook tot rust. Als je vaker gaat wandelen, dan zal je ook nog eens merken dat je er fysiek van opknapt en tegelijkertijd houd je waarschijnlijk tientallen euro’s extra per maand over en daar kun je dan weer leuke dingen mee doen. 

Slim boodschappen doen 

Een andere grote kostenpost: de maandelijkse boodschappen. Gelukkig kun je daar ook op besparen door slim inkopen te doen. Let altijd goed op de acties en ga vooral naar goedkope winkels. 

Gepubliceerd door advertentie afdeling
Aquaservice