8 september 2024 Gebruikers online: 32
Agenda
Active creations

Voorwaarts in zorgcentrum De Schans

Geplaatst op: 12 juli 2024

foto: Jan van Kleef

Stichting De Nieuwe Schans had het orkest op donderdag 11 juli uitgenodigd om op te treden in de recreatiezaal. Er was veel belangstelling vanuit de bewoners van de Schans. Naast de bewoners waren er ook nogal wat kennissen en familieleden aanwezig om de Voorwaartsklanken  te beluisteren. Volle bak dus.

Voorzitter Barend Vinke heette alle aanwezigen welkom en refereerde aan het feit dat een dorp als Zwartsluis blij mag zijn met het hebben van een dergelijk harmonie orkest. In het maatschappelijk en sociaal leven vervullen zij een belangrijke rol.

Onder leiding van dirigente Wendy Biljart werden diverse moderne nummers uit de popmuziek ‘vertaald’ naar het harmonieorkest, zoals het nummer ‘Voila’ vertolkt door de bekende zangeres Emma Kok en het nummer ‘Ross Roy’ van de Nederlandse componist Jacob de Haan. De dirigente gaf uitleg over de muziekstukken en betrok de zaal bij de uitvoering van het programma. De veertig aanwezige muzikanten gaven een prachtige uitvoering van de diverse nummers. Doormiddel van 4 kleuren keuzekaartjes werd het publiek betrokken bij de keuze van bekende marsen.

Ook gaf het orkest de gelegenheid tot het optreden van maestro‘s  zoals het door de dirigente werd betiteld. Herman van Dijk en ook voorzitter Barend Vinke  mochten beiden het orkest ook even voor een enkel nummer dirigeren.

Alle aanwezigen hebben genoten van een mooi optreden. De voorzitter bedankte in zijn slotwoord de zaal voor hun presentie en Voorwaarts voor het mooie optreden en hoopt dat zij in juli van 2025 weer een optreden kan verzorgen. Hij overhandigde de dirigente een fles wijn.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice