8 september 2024 Gebruikers online: 41
Agenda
Active creations

Senioren genieten van Wieden tijdens gezellige boottocht

Geplaatst op: 24 juli 2024

foto: Jan van Kleef

De stemming zat er meteen goed in. Opgeluisterd met accordeonmuziek van de jarige Ben Prikken – hij werd 81 jaar- ging iedereen bij mooi weer aan boord. Voor het zonnedek had het iets warmer mogen zijn al gingen velen daar toch even zitten.

De Stichting De Nieuwe Schans had ook na de succesvolle tochten in voorgaande jaren voor woensdag 24 juli een boottocht georganiseerd. Ruim vijftig deelnemers gingen met de ‘Vrijstate’ van Recreatie-en Rondvaartbedrijf Pieter Jongschaap te Kalenberg een Weerribben-Wieden tocht maken. De gasten aan boord van het passagierschip waren bewoners van De Schans en senioren uit Zwartsluis. De ontvangst aan de Handelskade was rond kwart voor elf met koffie en Blokzijler brok. Niet alleen bij het aan boord stappen, maar ook tijdens het varen zorgde Ben Prikken voor de vrolijke muzikale noot met bekende Nederlandse liedjes en meezingers. Hij werd zelf toegezongen, omdat de accordeonist zijn eenentachtigste verjaardag vierde. Hij kreeg een chocoladebon van Ekkelenkamp aangeboden. Rond het middaguur werd een heerlijke broodmaaltijd geserveerd. En een glaasje advocaat met een flinke toef slagroom deed velen goed smaken. Onderweg kon men volop genieten van de fraaie natuur en de waterrijke omgeving.

Kapitein Bene Jongschaap arriveerde rond half vier ’s middags met de ‘Vrijstate’ aan de Handelskade. Even daarvoor werd als afsluiting het Sluziger volkslied ’Zwartsluis aan het Zwartewater’ gezongen. De gasten keken allemaal terug op een mooie en feestelijke dag met veel gezelligheid onder elkaar.

Woensdagavond 14 augustus is er in De Schans een optreden van shantykoor De Stuwzangers uit Vilsteren. Aanvang 19.30 uur. Bewoners en senioren zijn van harte welkom. De koffie of thee staat klaar.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice