20 september 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Autoverzekering Overijssel bijna 9% duurder

Geplaatst op: 31 juli 2024

(Adv.) In 2023 betaalden de inwoners van Overijssel bijna 9% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van Geld.nl.

Inwoners van Overijssel betaalden in 2023 bijna 9% meer voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiƫle vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 kostte de gemiddelde autoverzekering in Overijssel ruim 64 euro per maand. In 2023 betaalden de inwoners bijna 70 euro per maand voor hun autoverzekering.

Ondanks deze stijging betalen de inwoners van Overijssel niet meer dan wat de gemiddelde Nederlander betaalt voor zijn autoverzekering. In 2023 betaalde de gemiddelde Nederlander ruim 74 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dat is 6% meer dan wat de inwoners van Overijssel betalen.

Tip! Autoverzekeraars veranderen vaak hun premies. Vergelijk autoverzekeringen zodat je niet onnodig te veel betaalt voor je premie. Vind de goedkoopste autoverzekering en bespaar zo gemiddeld 237 euro per jaar op je autoverzekering.

Autoverzekering in Overijssel duurder door verandering dagwaarde

Dat de inwoners van Overijssel meer betalen voor hun autoverzekering komt voornamelijk door de toegenomen waarde van auto’s. In 2023 steeg de gemiddelde dagwaarde van auto’s van 6.141 euro naar 7.537 euro, terwijl de gemiddelde nieuwwaarde toenam met bijna 1.500 euro. Deze stijgingen betekenen dat de auto’s in 2023 nieuwer en duurder zijn dan in 2022. Aangezien verzekeringspremies vaak gebaseerd zijn op de waarde van het voertuig, leidt dit tot hogere verzekeringskosten voor de inwoners van Overijssel.

Inwoners Overijssel betalen het gemiddelde

De inwoners van Overijssel betalen relatief gezien niet het meest voor hun autoverzekering. Overijssel staat op de 7e plek van alle 12 provincies in Nederland. De duurste autoverzekering vind je in Zuid-Holland, waar de inwoners ruim 81 euro per maand betalen. De goedkoopste autoverzekering kun je vinden in Friesland, waar een autoverzekering ruim 57 euro per maand kost. De verschillen in kosten komen voornamelijk door variabelen zoals criminaliteit en verkeersdrukte. Hoe meer auto’s er zijn, des te groter de kans op schade.

 

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice