23 september 2024 Gebruikers online: 19
Agenda
Active creations

De Bigondier groeit uit tot (online) leverancier van wijnen en barbecue-smaakmakers

Geplaatst op: 17 augustus 2024

(Adv.) Wat vijf jaar geleden begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze onderneming. Want in de afgelopen jaren heeft Erwin Dragt flink aan de weg getimmerd met ‘De Bigondier’. Via zijn webshop inspireert en adviseert hij particulieren én daarnaast levert hij wekelijks flessen wijn bij de lokale horeca.

De Bigondier, een bundeling van de termen Bourgondiër en pionier, ontstond naar aanleiding van berichten op het Instagram-account van Erwin. “Ik plaatste vaak barbecuerecepten met daarbij een wijntip. Dat vond ik heel leuk om te doen en zo kwam ik op het idee om ook kleinschalig wijn te gaan verkopen”, legt Dragt uit, die onder klanten goed bekend staat vanwege zijn persoonlijke advies.

Het begon dan ook in de kelder van zijn woning aan het Buitenkwartier. Daar sloeg hij voorraden op en leverde hij voornamelijk aan familie en bekenden. Maar mede door een mooie webshop en sociale media groeide de klantenkring en werd het keldertje te klein. “Ik moest wekelijks met de auto naar het busstation rijden, daar kwam dan een vrachtwagen mijn bezorging afleveren. Dan bracht ik de dozen in de auto naar huis. Maar de kelder werd te klein en daarom huur ik nu een ruimte op het industrieterrein om de wijnen en sauzen op te slaan”, legt Erwin uit.

Want naast wijnen is het assortiment van de Bigondier inmiddels uitgebreid met barbequesmaakmakers. Het wijnassortiment in de webshop is dan ook bijpassend voor gerechten van de barbecue of open vuur. “Op mijn website deel ik recepten van (barbecue)gerechten die ik zelf heb gemaakt. Daarbij deel ik vervolgens een wijntip en leg ik uit met welke saus je het beste je vlees kan insmeren”, vertelt Erwin.

Dragt geniet als hij verbinding kan creëren: “Iemand klopt aan met de vraag wat voor wijn hij of zij het beste kan serveren voor gasten en vervolgens kan ik een advies geven. Dan is het heel leuk als je laat in de avond nog een foto krijgt geappt van je klanten die genoten hebben van je geadviseerde wijnen. De recepten, de sauzen en de wijnen verbinden en dat is prachtig om te zien.”

Bij De Bigondier is bezorging in Zwartsluis gratis. Voor koffiebonen, wijnen en verrassende smaakmakers bij de barbecue, kijk op Instagram en debigondier.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice