20 september 2024 Gebruikers online: 69
Agenda
Active creations

Accordeongroep Milonga uit Zwolle in De Schans

Geplaatst op: 30 augustus 2024

Vorig jaar in juni verzorgde  de Zwolse accordeonvereniging Milonga uit Zwolle een eerste optreden in De Schans. Afgelopen donderavond 29 augustus kon voorzitter Barend Vinke ze, namens de Stichting De Nieuwe Schans,  voor de tweede keer verwelkomen. En met succes. De aanwezigen in het woonzorgcentrum hebben een fijne muzikale avond meegemaakt.

Op 14 juli 2005 is de Zwolse Accordeonvereniging Milonga opgericht. Het is een enthousiaste groep met zo’n tien accordeonisten o.l.v. dirigent Hans van Schuppen. Onder zijn deskundige leiding werd in de loop der jaren een gevarieerd repertoire opgebouwd. Milonga treedt op in o.a. Verzorgingshuizen en Woonzorgcentra met een speciaal programma en nemen deel aan festivals, o.a. het Novam Orkesten Festival

De naam Milonga komt uit Zuid-Amerika en is verwant aan de tango -muziek. Voor de pauze kon de zaal dan ook genieten van deze Zuidamerikaanse muziek. Tevens speelde de groep voor de aanwezigen goed herkenbare liedjes uit de series ’ Old folks at home’ en ‘ I like the flowers.

Na de pauze werd de zaal bij verschillende muzieknummers betrokken. Twee medleys met allerlei bekende liederen van Andre Hazes en Boudewijn de Groot ( land van Maas en Waal) waren een succes en werden lekker meegezongen.  Zelfs het Kleine cafe van Vader Abraham ontbrak niet op het repertoire. Het programma werd rond negen uur met de meezinger Edelweiss afgesloten.

De eerstvolgende activiteit van de stichting De Nieuwe Schans is op donderdag 19 september met een optreden van het Vollenhoofs Visserskoor. Aanvang 19.30 uur. De koffie of thee staat klaar voor de bewoners en senioren.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice