18 september 2024 Gebruikers online: 40
Agenda
Active creations

Harvest Fest bij Natuurboerderij Hogeboom groeit door

Geplaatst op: 10 september 2024

Organisators Hendo Hogeboom en Bradley Wursten met een van de wedstrijdpompoenen

Voor het tweede jaar op rij wordt het Harvest Fest gehouden bij Natuurboerderij Hogeboom in Hasselt. Het evenement op 28 september vormt het decor voor het open Nederlandse Kampioenschap Zwaarste Pompoen en Groenten. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van een dag vol activiteiten, met als hoogtepunt het 15e Nederlands Kampioenschap voor de zwaarste pompoen.

Het pompoenfestival biedt een breed scala aan activiteiten en kraampjes. Bezoekers kunnen zich onderdompelen in de wereld van oude ambachten, zoals het spinnenwiel en klompenmaken, terwijl ze genieten van regionale producten zoals kaas uit de Marshoek, honing, jam en verse hazelnoten. Een linedance-groep zorgt voor muziek en dans.

Voor de smulpapen is er met een barretje waar verse vis en burgers worden geserveerd. In de tent, waar geschuild kan worden met slecht weer, is slager Kouwen uit Lemele aanwezig. Daar beent hij een koe uit zodat iedereen die dat wil kan zien waar het vlees nu precies vandaan komt.

Om 13.00 uur is de weging en meting van verschillende pompoensoorten en andere ingebrachte groente. Kartrekker van het evenement Bradley Wursten uit Hasselt dingt ook zelf mee in verschillende categorieën. Ook aan de jongere generatie is gedacht. Leerlingen van Het Anker en PWA hebben zonnebloemzaadjes ontvangen voor een zonnebloemwedstrijd. Leerlingen die hun best hebben gedaan kunnen langskomen met hun eigen zonnebloemkop.

Bekijk voor informatie de website: https://www.pompoenweging.nl/

Gepubliceerd door Bas Jansen
Aquaservice