Agenda
Active creations

ZvZ goed uit de startblokken tijdens eerste wedstrijd

Geplaatst op: 16 september 2024

Op zaterdag 14 september was de aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen voor ZVZ tijdens de 8-kamp wedstrijd in Kampen. Met 20 zwemmers was ZVZ goed vertegenwoordigd in zwembad Optisport De Steur. Zwemmers van 6 tot 18 jaar verschenen aan de start.

Voor Anna Hofstede en Kobe Lok, beiden 6 jaar, was dit hun eerste deelname aan een wedstrijd. Ze zwommen de 25 meter rugslag en 25 meter vrije slag. Ze hebben het allebei fantastisch gedaan. Anna behaalde twee keer een tweede plaats en Kobe eindigde op beide afstanden als eerste. Lotte Halbertsma, Rianne Halbertsma en Tiemen Meekhof namen deel in de categorie JO8 (jeugd onder 8 jaar) en hebben hun tijden op de rugslag en vrije slag verbeterd.

Laurentyn Kornas en Klaas Lok deden mee in de categorie JO9. De jongens startten op de 50 meter rugslag en 50 meter vrije slag. Ondanks de spanning presteerden ze allebei goed. Voor Klaas was het de eerste keer dat hij meedeed aan een 50 meter.

Sofie Hofstede, Ryan Kruimer en Vayèn Meekhof zwommen voor het eerst de 100 meter rugslag. Ze hebben alledrie indrukwekkende tijden neergezet. Ook zwommen ze de 50 meter vrije slag, waarbij Vayèn een bronzen medaille behaalde en Ryan een zilveren medaille mee naar huis nam.

Marleen van den Berg, Rosalina Dolstra, Isis den Brok, Tess Postma, Ruben Buit, Charlotte Smelt en Lise Visscher deden mee in de categorie JO15 op de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Ze waren goed op dreef en zwommen snelle tijden. Marleen en Tess verbeterden hun persoonlijke records op de 100 meter rugslag met maar liefst 8 seconden, en Isis zette een PR neer van 4,5 seconden. Charlotte behaalde een tweede plaats op de rugslag en een derde plaats op de vrije slag, en Ruben werd tweede op de rugslag.

Rick Smelt, Cas Kleinpenning en Emmelien Smelt zwommen ook de 100 meter rugslag en 100 meter vrije slag. Ze wisten hun scherpe tijden te evenaren en soms zelfs te verbeteren. Dit leverde Rick twee eerste plaatsen op, Cas een eerste plaats op de vrije slag en een tweede plaats op de rugslag, en Emmelien behaalde een eerste plaats op de rugslag.