19 september 2024 Gebruikers online: 20
Agenda
Active creations

Vakantievertraging leidt tot duur ontslag

Geplaatst op: 27 juni 2024

Een medewerker van een scheepswerf in Zwartsluis is ontslagen omdat hij te laat terugkeerde van vakantie na een auto-ongeluk. Dat meldt RTL Nieuws. Hoewel de kantonrechter het ontslag op staande voet onterecht vond, gaf het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden in hoger beroep toch groen licht voor de maatregel.

De man, die sinds 2008 bij de scheepswerf werkte, werd gewaarschuwd voor ernstige gevolgen als hij niet tijdig terugkeerde. Op weg naar Polen raakte hij betrokken bij een ongeval en liep licht nekletsel op. Hij kon pas op 16 augustus terugkeren, terwijl hij op 14 augustus aanwezig had moeten zijn.

In hoger beroep oordeelde het hof dat de man verwijtbaar handelde door zijn werkgever niet op de hoogte te stellen van de autoherstelwerkzaamheden en niet voor alternatieve reismogelijkheden te kiezen. Als gevolg hiervan moet hij zijn werkgever ruim 9000 euro betalen, inclusief een schadevergoeding en juridische kosten. De transitievergoeding van circa 15.000 euro mag hij behouden, maar verliest daarmee grotendeels aan juridische verplichtingen.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice