21 september 2024 Gebruikers online: 23
Agenda
Active creations

Eén gondel minder, maar sfeer bij gondelvaart blijft super

Geplaatst op: 9 augustus 2024

Ondanks dat er 10 in plaats van 11 gondels door de dorpsgracht voeren, hebben duizenden bezoekers vrijdagavond weer genoten van de jaarlijkse gondelvaart in Belt Schutsloot. Het publiek waande zich weer in een warm bad, want voor veel mensen is de gondelvaart een uitje waar ze iedere zomer graag naartoe gaan.

Wout van de Belt, voorzitter van de Christelijke Oranjevereniging, baalt net als gondelgroep ‘De Siepels’ wel dat een dahliagondel eerder die dag kapseisde: “Dit is nog nooit gebeurd. Hij kwam kant en klaar uit de tent maar hij bleek topzwaar. Maar omdat hij klem lag tussen de beschoeiing tijdens het bouwen, merkten ze dat niet. De gondel is vrijdagmiddag door een kraan uit het water getrokken en afgebroken.”

Ondanks de droeve gebeurtenis is Van de Belt blij met wat er door de grachten vaart: “Drie weken geleden dacht ik: als dat maar goed komt. Maar ik zie dat er in de laatste periode heel veel werk is verricht. Dat is prachtig om te zien.”

De gondelvaart in Belt Schutsloot is één van de oudste nog bestaande gondelvaarten van Nederland. Zo niet dè oudste. Al sinds 1938 varen er ‘bokken’ en punters door het 500-inwoners tellende dorpje.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice