22 september 2024 Gebruikers online: 25
Agenda
Active creations

Polonaise met De Stuwzangers in De Schans

Geplaatst op: 15 augustus 2024

foto: Jan van Kleef

Stichting De Nieuwe Schans had voor woensdagavond 14 augustus het shantykoor ‘De Stuwzangers’  uit Vilsteren uitgenodigd. Het werd een enthousiast en gezellig optreden.

De ‘komkommertijd’ loopt langzaam naar het einde, aldus secretaris Jan Kootstra in zijn welkomstwoord. Tijd om weer te beginnen met optredens in Woonzorgcentrum De Schans.

De Stuwzangers bestaat uit ongeveer 40 zangers en staat onder leiding van dirigent Bert Koster. Het koor heeft verder muzikale begeleiding van zes muzikanten en een geluidsman. Het geeft optredens bij evenementen in de wijde omgeving zoals bij braderieën, speciale marktdagen, fairs en dergelijke. Ook verzorgt het optredens in bejaarden- en verzorgingsinstellingen. Sinds meerdere jaren staan er ook optredens in Duitsland op de agenda.

Het repertoire van het koor kent een grote verscheidenheid van Nederlandstalige zeemans- en vissersliedjes. Voor de variatie is daar een aantal Duits- en Engelstalige liedjes aan toegevoegd. Dit zorgt voor een repertoire met voor “elck wat wils”. De belangstellenden in de goed gevulde volle zaal van De Schans hebben er woensdagavond volop van genoten. De avond werd zelfs afgesloten met een polonaise.

De eerstvolgende muzikale activiteit in De Schans is op donderdagavond 29 augustus. Dan komt het accordeonorkest Milonga uit Zwolle. Aanvang 19.30 uur. De bewoners en senioren zijn van harte welkom.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice