21 september 2024 Gebruikers online: 21
Agenda
Active creations

Trendy gordijnen voor elke ruimte in huis

Geplaatst op: 28 augustus 2024

(Adv.) Gordijnen zijn er natuurlijk in alle soorten en maten. We hebben een tijd achter de rug waarin we massaal kozen voor andere soorten raambekleding, zoals lamellen, shutters, rolgordijnen en jaloezieën, maar de gordijnen worden echt weer een trend in de Nederlandse woningen. Wat voor gordijnen zijn nu trendy voor elke ruimte in huis? Wij geven je een leuk overzicht.

Stoere verduisterende gordijnen voor in de slaapkamer

De slaapkamer is de ruimte in huis waarin we het meest gebruik maken van gordijnen. We willen niet alleen dat de gordijnen mooi en sfeervol zijn, maar ook dat ze het daglicht blokkeren, bijvoorbeeld voor als we eens uit willen slapen. De verduisterende gordijnen met ringen zijn op dit moment heel populair, vooral door de stoere look die ook goed past bij de industriële interieurstijl. Natuurlijk zijn deze gordijnen in meerdere varianten en stoffen te verkrijgen.

Landelijke gordijnen voor in de woonkamer

De woonkamer is natuurlijk uniek binnen elke woonkamer. Het is dé ruimte in huis die we het meest naar onze eigen smaak en voorkeur inrichten. Dit is dan ook de ruimte waarin we over het algemeen de meeste tijd doorbrengen. Het landelijk wonen is weer steeds meer in trek en we zien ook steeds meer landelijke interieurstijlen ontstaan. Zo zijn de gordijnen in aardetinten heel populair, vooral omdat deze bij de landelijke sfeer passen. Je kunt ze kopen in tal van materialen, zoals linnen of katoen.    

Plisségordijnen voor in de keuken

In de keuken gebruiken we tegenwoordig het liefst gordijnen die zowel mooi als praktisch zijn. De keuken vraagt hier ook om. Er wordt gekookt, dus er is vaak wat meer vocht aanwezig, en in de keuken willen we vaak ook makkelijk in staat zijn om de mate van privacy te doseren. Dan kom je makkelijk uit bij de moderne plisségordijnen. Hiermee kun je echt alle kanten op en ze zijn te verkrijgen in tal van mooie kleuren, van neutraal tot heel fel. Hierdoor kun je ze goed aanpassen op je persoonlijke smaak en interieurstijl.

Licht doorlatende gordijnen voor de eetkamer

Voor de eetkamer geldt vaak dat we de ruimte vooral lekker licht en ruimtelijk willen houden. Het is binnen veel woningen de plek waar niet alleen samen gegeten wordt, maar waar ook spelletjes worden gespeeld, gezellige avonden worden beleefd en emoties worden gedeeld. Als er een aparte eetkamer is, naast de keuken, dan is dit vaak de plek waar herinneringen worden gemaakt. De ideale sfeer hiervoor is lekker licht en luchtig. Hiervoor zijn licht doorlatende gordijnen, zoals mooie vitrages, een ideale keuze.

Gordijnen in de badkamer?

Stoffen gordijnen zijn niet ideaal voor in de badkamer, maar je wilt wel gebruik maken van goede raambekleding. Zeker in nieuwbouwwoningen is de badkamer vaak voorzien van een gewoon raam in plaats van een raam dat de inkijk beperkt. Goede raambekleding is dus onmisbaar voor privacy in je badkamer. Kies voor vochtbestendige rolgordijnen of voor jaloezieën van aluminium of PVC. Het geeft je badkamer direct veel meer sfeer!

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice