20 september 2024 Gebruikers online: 31
Agenda
Active creations

Agnieten College weer uit de startblokken

Geplaatst op: 6 september 2024

Op een ontspannen manier kennismaken door samen te werken en wederzijds vertrouwen op te bouwen: zo begonnen de nieuwe brugklassers van het Agnieten College hun eerste schoolweek met diverse leuke introductieactiviteiten. De nadruk lag vooral op het leren kennen van elkaar, het verkennen van het schoolgebouw en het samen plezier maken met hun nieuwe klasgenoten. Door middel van spelletjes en teamopdrachten ontstond er een gevoel van saamhorigheid, dat de basis legde voor fijne contacten, vriendschappen en een prettige sfeer in de klas.

Ook voor de ouderejaars startte het schooljaar ontspannen, met activiteiten zoals bowlen en creatieve workshops, waaronder streetbeats, hiphop en vloggen. Andere leerlingen gingen kanoën in de prachtige natuur van de Weerribben, waar ze de kans kregen om samen de omgeving te verkennen. Het zonnige weer inspireerde meerdere leerlingen zelfs tot een verfrissende duik in het water. Al deze activiteiten zorgden ervoor dat het schooljaar op een ontspannen manier van start ging, en gaven bovenal de gelegenheid om elkaar na de zomervakantie weer te ontmoeten.

Een bijzonder moment voor de brugklassers was de middag vol creatieve workshops, waarin dans, theater, muziek en decorbouw centraal stonden. Onder begeleiding van Xplosief uit Zwolle werkten de leerlingen samen aan een energieke voorstelling. Deze workshops boden de kans om in teamverband naar een gezamenlijk doel toe te werken, wat het gevoel van verbondenheid versterkte.

Aan het eind van de dag werden ouders en verzorgers uitgenodigd om de resultaten van hun kinderen te bewonderen. Het eindresultaat was een levendige en energieke voorstelling die veel indruk maakte op het publiek. De trotse reacties van de toeschouwers spraken boekdelen over de prestaties van de brugklassers.

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice