19 september 2024 Gebruikers online: 16
Agenda
Active creations

Opgave wereldprojecten

Geplaatst op: 11 september 2024

Sinds 1994 zetten veel inwoners en organisaties in de gemeente Zwartewaterland zich succesvol in voor projecten in 2e en 3e wereldlanden. Met de opbrengsten van activiteiten en evenementen kan in deze landen in de primaire levensbehoeften van mensen worden voorzien en kunnen de leefomstandigheden en voorzieningen sterk worden verbeterd.

Het draagvlak voor deze projecten is in de gemeente altijd erg groot. De in eerdere perioden uitgevoerde projecten zoals ‘Hope4Kids’ uit Genemuiden, ‘Otuke’ en daarna ‘Ludus’ uit Hasselt, het project ‘Teel Yooba’ uit Zwartsluis en het huidige project “Praktijkschool Bweyeye” in Rwanda zijn daarvan prachtige voorbeelden.

Er kunnen de komende tijd weer aanvragen voor projecten worden ingediend voor een periode van vier maanden tot maximaal een jaar. Deze kunnen starten per 1 januari 2025. Per jaar kunnen maximaal drie projecten worden uitgevoerd.

De gemeente Zwartewaterland stelt hiervoor per jaar een subsidie van € 7.500,00 beschikbaar; deze wordt naar rato van de projectperiode toegekend. Projecten die al eerder als 2e/3e wereldproject zijn aangemerkt kunnen ook een aanvraag indienen. Er moet in de betreffende 2e of 3e wereldlanden sprake zijn van schrijnende omstandigheden en een aantoonbaar concrete behoefte aan hulp.

Voor meer informatie en alle voorwaarden verwijst de Stichting naar haar website: www.2e3ewereldprojecten.nl en naar de contactpersonen:

Genemuiden: Jan Eenkhoorn 06-28377757

Hasselt: Lianne Snijder 06-12237538

Zwartsluis: Jan de Graaf 06-46405914

Aanvragen voor een project kunnen vanaf nu worden ingediend bij het secretariaat van Stichting 2e/3e Wereldproject Zwartewaterland: liannesnijder@live.nl

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice