Agenda
Active creations

DESZ 1 pakt winst in slotminuut

Geplaatst op: 16 september 2024

Na het prima resultaat van vorige week tegen Rouveen (2-2), was DESZ erop gebrand 3 punten uit Staphorst mee te nemen om op die manier toch nog een overwinning te bemachtigen in het bekertoernooi.

Om 15:00 werd er afgetrapt in Staphorst. De eerste kansjes waren voor DESZ. Eerst was het Krabbe met een afstandsschot. Kort daarna volgde nog een schot van Van der Linde.

DESZ speelde erg rommelig. Wisten prima op te bouwen, maar op de helft van de tegenstander werd het spel te gehaast en was daar al snel balverlies. Echte grote kansen volgden dan ook niet. Beide ploegen zochten de kleedkamer op met een 0-0 ruststand.

De ploeg uit Zwartsluis kwam erg goed uit de kleedkamer. Uit een corner kwam de bal ineens voor de voeten van Lassche, hij bedacht zich niet maar schoot uiteindelijk hard over. Kort daarna was het diezelfde Lassche die door kwam over de rechterkant. Hij had een goede voorzet in huis op Krabbe, maar de aanvaller maaide volledig over de bal heen.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker voor de supporters, er gebeurde namelijk veel meer. Het was nu Staphorst dat een corner gevaarlijk zag worden. Eilander wist de bal met veel kunst en vliegwerk voor de lijn weg te halen. Via de paal en de lat belandde de bal uiteindelijk niet in het doel.

Met nog zo’n tien minuten te gaan was het eerst Staphorst dat om een penalty schreeuwde. Westhuis kreeg de bal hard op zijn hand maar de scheidsrechter wuifde het weg. Twee minuten later was het DESZ dat een penalty wilde, ook hier werd een handsbal niet tot penalty omgezet.

Direct hierna was het Makkink die gevaarlijk werd. Hij wist door te komen en ging alleen op de keeper af. Hij besloot voor eigen succes te gaan waar afgeven misschien een betere optie was geweest. Na 90 minuten voetballen viel er toch nog een doelpunt. Eilander kwam één op één met de keeper, bleef koelbloedig en schoof zo de 0-1 binnen. Niet veel later vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot af.

Een knap resultaat voor DESZ, dat volgende week aan de competitie gaat beginnen tegen Creil/Bant.