21 september 2024 Gebruikers online: 39
Agenda
Active creations

‘Nachtmerries’ van situatie Berkenlaan

Geplaatst op: 16 maart 2019

Voorzitter John Smits van de Oranjevereniging ziet de bui al enigszins hangen: de vele regenval heeft het evenemententerrein aan de Berkenlaan tot ‘een zwembad’ gemaakt. “Ik krijg er bij wijze van spreken nachtmerries van. Als het nat blijft, hebben we echt een gigantisch probleem. Misschien moeten we in april met de feestweek wel uitwijken, maar waar heen?”, aldus Smits zaterdag tegenover Jan Blei op ZwartewaterFM.

De afgelopen jaren was de situatie ook al niet optimaal. Met een groot aantal platen kan de ondergrond nog enigszins stabiel worden gemaakt. “Maar dat kost de leden van de Oranjevereniging, want die betalen dat eigenlijk, jaarlijks vierduizend euro. Dat besteed ik liever aan evenementen”, aldus Smits.

De Oranjevereniging heeft daarom weer bij de gemeente aangeklopt. Het college van B & W stelt 250.000 euro beschikbaar voor ‘leefbaarheid’ in de kernen. “Ik ben ontzettend benieuwd waar ze dat geld aan willen besteden. Wij hebben in ieder geval gevraagd of dat geld of een deel van het geld aan de Berkenlaan kan worden besteed.”

Gepubliceerd door Robert Jansema
Aquaservice